matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....?
czeczeczekolada:
punkt K(a,b) nalezy do wykresu funkcji prostej o rownaniu y= −x+4. Ile wynosi suma liczb a i b?
5 lis 19:24
xx:
b=−a+4 − podstawiasz wspolrzedne pkt K do wzoru funkcji a+b=4
5 lis 19:25