matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
e
aneta:
Przekątna kwadratu ma długość 2+
√
2
zatem ile jest równe pole kwadratu ?
27 maj 20:19
Lukas:
d=a
√
2
2+
√
2
=a
√
2
2+
√
2
a=
=...
√
2
27 maj 20:20
Godzio:
d
2
Albo P =
2
27 maj 20:23