5 lis 19:23
xx: 10y2+18y=0
x=3y+3
10y(y+1,8)=0
x=3y+3
y=0 lub y=−1,8
x=3 x=−2,4
5 lis 19:42
okkk: hmmm trochu nie rozumiem tego że y=0 a x=3
5 lis 19:45
xx: nie mozesz podzielic przez zmienna jezeli nie masz pewnosci ze nie jest zerem wiec najlepij
wyciagnac to co sie da przed nawias
5 lis 19:47
okkk: aahaaa dzięki
5 lis 19:49
818: 
To samo zadanie mam na jutro
5 lis 19:50
818: 
To samo zadanie mam na jutro
5 lis 19:51
Eta:
10y2+18y=0 => y( 10y +18)=0 => y = 0 v y = −95
to x = 3 v x = −125
prosta przecina okrąg w dwu różnych punktach
A(3,0) B( −125, −95)
5 lis 19:53
okkk: ale w odpowiedziach mam napisane że w jednym punkcie A(3, 0)
5 lis 21:34