rownianie
Sakura: Koszt wynajęcia autokaru wynosi 3600. Ostatecznie na wycieczkę pojechały 4 osoby więcej niż
planowano, co spowodowało obniżenie kosztów dla każdego o 10 zł. Ile osob musiało uczestniczyc
w wycieczce ?
27 maj 19:46
Sakura: pomoooocy
27 maj 20:17
5-latek: x−ilosc osob ktore mialy jechac na wycieczke
y− to oplata w zl przez 1 osobe (przed obnizka )
Wiec bedzie do rozwiazania uklad rownan
{x*y=3600
{(x+4)(y−10)=3600
27 maj 20:22
Sakura: takim sposobem zawsze wychodzi mi ze ilosc osob = 40, cena = 90 do 1 rownania pasuje ale w 2
wychodzi 3520 zamiast 3600
27 maj 20:25
Sakura: x = 36, y = 100 spelnia obydwa rownania ale z obliczen nie moge dojsc do takiego wyniku
27 maj 20:26
5-latek: Przepraszam Cie ale nie chce mi sie liczyc

Moze pokaz jak liczys to ktos poprawi ewentualnie .OK?
27 maj 20:29