matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
RCH21:
x
limx→0
jak obliczyć tę granicę
(x+2)(x+3)−6
27 maj 19:00
razor:
x
x
x
1
=
=
=
(x+2)(x+3)−6
x
2
+5x+6−6
x
2
+5x
x+5
27 maj 19:02
RCH21:
podstawiamy pod x 0 w ostatnim zapisie ?
27 maj 19:04