matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
agulka252:
a) 4
1
3
−3
1
3
*2
1
2
b) 0,12*
3
4
−(
3
5
−2,1*
5
7
) c) 4*(0,6−
3
5
:(−3))
5 lis 19:21
lato:
a)4
1
3
−
10
3
*
5
2
=4
1
3
−
50
6
=4
1
3
−8
2
6
=4
2
6
−8
2
6
=−4
5 lis 19:43