pochoidne
letsgo: | | x2 − 2x + 3 | |
Wyznacz pochodną funkcji f określonej wzorem f(x) = |
| |
| | x2+x+1 | |
27 maj 18:29
5-latek: Wzor na iloraz pochodnej i dzialasz
27 maj 18:30
letsgo: nie umiem
27 maj 18:30
letsgo: Tego ja nie napisałem,
letsgo
27 maj 18:31
27 maj 18:32
letsgo: o znawca się znalazł...
27 maj 18:34
letsgo: | | (x2−2x+3)' * (x2+x+1)−(x2+x+1)'*(x2−2x+3) | |
f'(x)= |
| = |
| | (x2+x+1)2 | |
| (2x−2)(x2+x+1)−(2x+1)(x2−2x+3) | | 3x2−4x−5 | |
| = |
| |
| (x2+x+1)2 | | (x2+x+1)2 | |
27 maj 18:36
razor:
27 maj 18:37
letsgo: razor, ten post z 18:34 nie jest mój ani z 18:30
5−latek, co do zbioru z geometrii. Duża ilość zadań, niektóre trudne ale jakoś sobie radzę,
jestem w połowie. Wartało jednak ją kupić. O książce z algebry na razie się nie wypowiem,
nawet jej nie ruszyłem, jak skończę geometrię, wezmę się za nią.
Długa na forum mnie nie było − jakoś nie miałem czasu. Pozdro
27 maj 18:43
5-latek: Czesc

Ja teraz tez sie ucze geometrii(ksiazka Janowskiego
27 maj 18:47
letsgo: Jakieś ciekawe zadanka? Ostatnio poluję na tą książkę z kombinatoryki, ale ceny nie schodzą
poniżej 26 zł. Za więcej raczej nie warto.
27 maj 19:11
5-latek: Poczekaj moze spadnie cena na tego Wilenkina
Ksiazka W.Janowskiego do klasy 1 technikum (1970r wydanie ale sa rozne wydania )
Mysle ze to co masz to powinno CI wystarczyc . tam w tym zbiorze jest duzo zadan na
przeksztalcenia .Ale to dobrze poczytaj sobie o tym i porozwiazuj zadnka
27 maj 19:15