Trygonometria
stanisław: cos3x + sin3x = cosx
niby wzór skróconego mnożenia, ale jakoś się zacinam dalej
27 maj 18:09
stanislaw: a już wiem
27 maj 18:14
stanisław: jedyna różnica między mną a tym kimś jest prawidłowa pisownia mojego imienia (choć powinno być
duże S) dalej proszę o wskazówkę
27 maj 18:44
razor: cos3x − cosx + sin3x = 0
cosx(cos2x−1) + sin3x = 0
cosx*(−sin2x)+sin3x = 0
sin3x − sin2xcosx = 0
sin2x(sinx−cosx) = 0
27 maj 18:52
stanisław: dzięki wiedziałem, że ktoś to umie...
27 maj 18:52
stanisław: Naprawdę ktoś sobie robi jaja, ale przynajmniej pisze "ł" tym razem.
Dziękuje bardzo w każdym razie.
27 maj 18:58
ewq: ktoś też pisał coś w moim imieniu przed chwilą haha co za ludzie
27 maj 19:01