matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znaleźć równanie elipsy w postaci kanonicznej, jeżeli:
Azazello:
*) przechodzi ona przez punkt A(
√
2
,
√
2
2
i jest styczna do prostej x+2y+3=0 **) jest styczna do prostych x−8y−4=0,
√
2
3
x+y−2=0
27 maj 18:09