F. kwadratowa
Wakacyjna :) : Hej

Wyznacz wzór funkcji kwadratowej f w postaci kanonicznej, wiedząc, że zbiór wartości tej
funkcji jest przedziałem (−
∞; 18>, a wartość 10 funkcja przyjmuje dla dwóch argumentów: 3 oraz
−1.
f(3) = 10
f(3) = −1
ZWf = (−
∞, 18>
y = a (x−p) + q
Jak uzyskać z f(3) jednoznaczny wynik

?
Czy 18 ze zbioru wartości to po prostu nasze q?
27 maj 16:33
aasdg: no hej
27 maj 16:43
lolek: hejo
27 maj 16:44
Wakacyjna :) : Powymieniałabym się dalej ,,hejkami'', ale mam do zrobienia jeszcze 20 zdań

na jutrzejszą
kartkówkę, więc póki co potrzebuję konkretnych odpowiedzi

.
27 maj 16:45
Marcin: Tak. 18=q
27 maj 16:45
Wakacyjna :) : Wiem, że już niedługo wakacje, etc, ale jak trzeba, to trzeba wytrzymać nad książkami jeszcze
te 2 − 3 tygodnie

.
27 maj 16:46
Wakacyjna :) : Marcin, a jak znaleźć w takim razie p, x i y?
27 maj 16:48
kyrtap: właśnie Marcin jak znaleźć?
27 maj 16:50
aasdg: Wakacyjna nie trzeba ja odpuszczam i ide na dwór,na nauke awsze przyjdzie czas a taka pogode
trzeba wykorzystać
27 maj 16:52
Wakacyjna :) : No, miło, że się ze mnie nabijacie

.
27 maj 16:52
Wakacyjna :) : Trzeba, jak się ma kartkówkę

, od której zależy ocena

.
27 maj 16:53
Wakacyjna :) : Pogodę będę wykorzystywać od czwartku

.
27 maj 16:53
kyrtap: kto się nabija Wakacyjna chcę tylko wiedzieć jak znaleźć p, x i y a widzę że tu jakiś Marcin
jest bardzo mądry na tym forum
27 maj 16:54
aasdg: nie tylko MArcin ,ja lece narazie
27 maj 16:55
Wakacyjna :) : Sorki, odebrałam, jakbyś się śmiał ze mnie, że chcę znaleźć odpowiedź − ironizowanie, czy coś

.
27 maj 16:56
Wakacyjna :) : Pomoże ktoś? Bardzo, bardzo proszę
27 maj 17:00