Równanie trygonometryczne
kasia: |sinx|=|cosx|
Jak to rozpisać?
26 maj 20:58
razor: sinx = cosx lub sinx = −cosx
26 maj 20:58
Piotr 10: Ogólny wzór:
IaI=IbI
a=b v a=−b
26 maj 20:59
kyrtap: IsinxI = IcosxI / 2
sin2x = cos2x
26 maj 21:00
Piotr 10: A po co tak? Widać, lubisz utrudniać sobie życie
26 maj 21:06
bezendu:
Równanie tożsamościowe tak jak podał Piotr
26 maj 21:07
kyrtap: jakie utrudnianie życia
26 maj 21:08
bezendu:
Podnoszenie do kwadratu...Po co ?
26 maj 21:10
kyrtap: A czemu nie?
26 maj 21:10
ZKS:
Według mnie
krytap najlepszy sposób.

Dlaczego, a no dlatego, że
sin
2(x) = cos
2(x)
cos
2(x) − sin
2(x) = 0
cos(2x) = 0?
Czyż nie mamy od razu rozwiązania?
26 maj 21:10
Piotr 10: aaa tu chodziło o rozwiązanie równania

. bez komentarza..
26 maj 21:11
Piotr 10: ZKS mam pytanie, czy faktycznie na studiach na budownictwie jest bardzo dużo pracy ?
26 maj 21:14
ZKS:
Przepraszam za źle napisany nick
kyrtap.
26 maj 21:15
kyrtap: ok
26 maj 21:16
ZKS:
Na początku aż tak dużo nie ma ale później jak zaczynają się przedmioty typowo dla tego
kierunku to niestety. Na pierwszym semestrze najciężej to chyba było z kreską czyli geometrią
wykreślną.
26 maj 21:17
Piotr 10: A gdzie studiujesz ten kierunek, WAT czy PW

? Jeszcze nie wiem do końca czy będę szedł na ten
kierunek, ale zastanawiam się. Da radę pogodzić sport z nauką ?
26 maj 21:21
ZKS:
Na początku jak najbardziej, sam kiedyś grałem.

Teraz już niestety nie mam aż tak dużo
czasu, więc w tym roku musiałem trochę przystopować, ale może w następnym roku wrócę
do grania.

PW.
26 maj 21:27
Piotr 10: A orientujesz się może z opinii ze znajomych, czy WAT na budownictwie odbiega od PW na tym
samym kierunku ? Jak coś WAT studia cywilne, nie wojskowe
Bo ja slyszałem, że na WAT−cie to tylko na budownictwie jest w miarę wysoki poziom, ale nie
wiem czy to prawda
26 maj 21:30
ZKS:
Niestety nic na temat WATu na budownictwie nie słyszałem.
26 maj 21:36
Piotr 10: Ok. Dzięki za info. Pozdrawiam
26 maj 21:37
ZKS:
Na zdrowie. Pozdrawiam.
26 maj 21:47