czy dobrze mi wyszlo
Saper34: witam mam pytanie

(5log
2121 − log
21441 + log
211)
log949 i to sie rowna 7 ? Mi sie wydaje ze
dobrze zrobilem ale chce sie upewnic
26 maj 20:32
bezendu:
OK.
26 maj 20:33
Saper34: Dzieki ^^
26 maj 20:33
Saper34: jeszcze 3 przyklady

a) log
5(5(log800+log125)) czy to wychodzi 1+log
56
b) log
2(log
3(log
464)) czy to 0
c) (log
2732 + log
2714)log
29 czy to 2 ?
26 maj 20:44
Eta:
a) log5(5*log100000)= log525=.......
b) ok
c) ok
26 maj 20:49
Saper34: a no tak

dzieki wielkie i ostatnie zadanie i daje spokoj

Oblicz z=8
x +7
y ,jesli x=1/(3log
5 2 ) i y=2/( log
37 ) mi wychodzi ze z = 5+
√3
tych liczb x i y nie moglem jakos zapisac w ulamku
26 maj 20:55
Eta:
x=log85 , y= log79
z=.......
26 maj 21:00
Saper34: a czemu y=log
79 jak tam 9 nigdzie nie ma ?

i jak to jest z jakiegos wzoru to napisz jak
ten wzor wyglada jak mozesz
26 maj 21:04
Saper34: aa dobra juz zrozumialem dlaczego jest 9

dzieki
26 maj 21:12
Eta:
26 maj 21:18