matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Natalia:
Prosiłabym o odrobinę pomocy
Mam mały problem z takim zadaniem: Wyznacz wartość największą i najmniejszą funkcjii w danym przedziale: f(x)= x
2
+3x+4 , x∊<−1;0>
5 lis 18:55
Natalia:
Ponawiam prośbę
5 lis 19:48
godzio187:
1) f(−1)=1−3+4=2 2) f(0)=0+0+4=0
5 lis 19:59