matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f. kwadratowa plus rekurencja
Gośka:
Niech x i y będą takimi niezerowymi liczbami rzeczywistymi, które spełniają równanie
x
y
3x
2
+ 7xy +3y
2
= 0 Oznaczmy S
k
= (
)
k
+ (
)
k
dla k = 1,2,... Podaj
x+y
x+y
definicję rekurencyjną ciągu S
n
26 maj 19:30
Gośka:
Nawet pomysłu nie mam jak zacząć.
26 maj 19:41
Gośka:
Nikt nie pomoże, czy nikt nie wie jak?
27 maj 18:53