matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hmm
annblue:
Pomoże ktoś? Ania: Proste o równaniach y= −5x−5 i y=(a−5)x+5 są prostopadłe. Ile wynosi a?
5 lis 18:50
M:
4 maj 20:03
Jolanta:
Proste są prostopadle jeżeli a
1
*a
2
=−1 a
1
=−5. a
2
=a−5 −5*(a−5)=−1 −5a+25=−1 −5a=−26
26
1
a=
=5
5
5
4 maj 21:51