wyznacz zmienną
ola: Wyznacz podaną zmienną ze wzoru
26 maj 17:33
26 maj 17:34
zawodus: w czy problem?
to musisz sam umieć ...
pokaż jak liczysz...
26 maj 17:34
zawodus: *sama
26 maj 17:35
5-latek: Czesc Wam

A ja twierdze ze to jest studentka . I albo studiuje zaocznie albo ma powazne klopoty
rachunkowe
26 maj 17:38
ola: S(1−q)=a
1−a
1q
n/:a
1−q
n
tak mi wyszło a w mianowniku powinno być 1−g
n
26 maj 17:38
bezendu:
Student/Studentka nie pytają o takie rzeczy, bez przesady...
26 maj 17:40
ola: pomożecie? to drugie wgl mi nie wychodzi
26 maj 17:42
maybenottonight: A o wyciaganiu przed nawias słyszałaś?
26 maj 17:43
maybenottonight: S(1−q)=a1−a1qn/:a1−qn
W tym miejscu zamiast dzielić wyciągnij przed nawias i dopiero dziel...
26 maj 17:45
ola: o tym nie pomyslałam , dzięki to teraz juz wiem, a to drugie jak? cały czas jakieś bzdury mi
wychodzą
26 maj 17:45
J: | | eR | |
Er =e(R+r) ⇔ Er = eR + er ⇔ Er − er = eR ⇔ r(E−e) = eR ⇔ r = |
| |
| | E−e | |
26 maj 17:46
5-latek: E*r=e(R+r)
E*r=e*R+e*r
E*r−e*r=e*R
r(E−e)=e*R
26 maj 17:49
5-latek: Czesc

Za dlugo pisalem
26 maj 17:50
J: Cześć..
26 maj 17:51
maybenottonight: A tak wgl, Dżizys, co tu się stało?
S(1−q)=a1−a1q
n/:a1−q
n
26 maj 18:06