zbiory
ola: Wyznacz zbiory A∪B A∩B A\B
| | (x − 2)2 (x+1) | |
B{x∊R: |
| ≥0} |
| | x + 2 | |
26 maj 17:25
zawodus: Najpierw
A=...
B=...
26 maj 17:26
ola: no to wiem trzeba nierówność obliczyć i ciągle obliczam a wychodzi mi inaczej niz w
odpowiedziach
26 maj 17:28
bezendu:

a) D=R\{−1}
(x
2−x)(x+1)<0
x(x−1)(x+1)<0
x∊(−
∞,−1)∪(0,1)
26 maj 17:29
zawodus: Dobrze to jakie wychodzi ci zbiór A?
26 maj 17:29
ola: o dzięki wielkie właśnie tego nie mogłam zrobić reszte umiem
26 maj 17:30
bezendu:

b) D=R\{−2}
(x−2)
2(x+1)(x+2)≥0
Dokończ
26 maj 17:32