Jak sądzicie co lepiej studiować ?
kamczatka: Witam,
Jak sądzicie co lepiej studiować ?
1. Informatyka
2. Informatyka i ekonometria
26 maj 15:03
Hajtowy:
Informatyka jest ciężka, ale jak ją skończysz masz duże szanse na znalezienie roboty
26 maj 15:06
Lukas:
Ja sądzę, że od tego są sylabusy i fora uczelni....
26 maj 15:08
kamczatka: Ale chciałem was spytać o zdanie
26 maj 15:10
Lukas:
A co my wyrocznia ?
26 maj 15:12
26 maj 15:13
jakubs: Po co Ci nasze zdanie ? Ważne jest to, co Ciebie interesuje i czego chcesz się uczyć. Wiesz co
to jest ekonometria ?
26 maj 15:20
undefined: Informatyk to nie tylko praca to styl życia

Dlatego dobrze się zastanów.
26 maj 15:29
daras: Najlepiej idź na geografię, co 2 miesiace sa terenówki po róznych ciekawych zakadkach Polski a
póxniej Europy, poza tym masz odpowiedni nick

Powodzenia
26 maj 15:31
Kejjt: #daras "pozatym masz odpowiedni nick" hhahhahhaha

D studiujesz geografię?
26 maj 15:58
l: Moim zdaniem możesz iść nawet na kosmonautykę. Od wielu kumpli słyszałem, pójdę na to, czy
tamto. Skuszeni dobrą kasą wybrali równie wymagające kierunki, wg statystyk z gazety. Jeden na
informatykę poszedł, drugi na elektronikę, trzeci na robotykę, czwarty na automatykę.Co się
okazało? Tylko paru z nich się potrafiło w nich znaleźć. Reszta po roku zmieniła kierunek. The
question is: czy ja się w tym widzę, czy ja sobie w tym poradzę, czy jest to do ogarnięcia,
czy zamierzam resztę życia spędzić przy komputerze? Sama skończenie studiów nie gwarantuje
pracy, tym bardziej w zawodzenie informatyka. Pracodawcy szybko to zweryfikują... Nie
potrzebni są już programÓści, którzy potrafią napisać prosty program hello word, czy proste
pętle w pascalu. Rynek jest szerszy, technologii wiele do opanowania. Czy dasz sobie radę?
Życie zweryfikuje.
26 maj 16:17
daras: @
Kejtt nigdy nie studiowałem geografii, chociaz mi się podobała w podstawówce

niestety w
liceum miałem panią metodyczkę, która skutecznie obrzydziła mi ten przedmiot a poszedłem
studiować to, co lubię i w czym sobie jako tako radzę czyli fizykę, po kilkukrotnej zmianie
kierunków
27 maj 09:25