wielomiany plisss
ola: ola: 1.Uporzadkuj wielomian i oblicz w(−2) i w(√3);
a)w(x)=x do 3−x do 5 +3x−x do 2+7x−1
b) w(x)=−xdo4+2x do 3−1+x.
2.Oblicz a,wiedzac ze w(x)= −2x do4+5ax do3+ax do2+7 przyjmuje wartosc 23 dla x=−2.
3.Dane sa wielomiany w(x)=4x do 3−5x do 2+6x−2 i v(x)=2x do 3−x do 2+2x+1.Wyznacz
z(x)=w(x)−2v(x) oraz s(x)=1/2w(x)+3/2v(x).
4.wyznacz iloczyn;
a) (2x do 2−3x)(x do 2+x−4)
b) (2−x)(3x−1)1−3x)
26 maj 13:58
J:
a) −x5 + x3 − x2 +10x − 1 .... i teraz oblicz W(−1) oraz W(√3)
26 maj 14:04
wredulus_pospolitus:
Twój zapis (mimo że poprawny 'słownie') jest absolutnie nieczytelny
Poczekamy, aż napiszesz to 'piknie' lub gdy skończy się sprawdzian
zad 4 ... masz wyznaczyć iloczyn ... to rusz cztery litery i wymnóż te nawiasy ... pytanie to
'do' ma oznaczać potęgę
26 maj 14:04
andzka: ,,do,,potega
26 maj 14:25