matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenie
mysia:
a+b
kto mi powie jak to obliczyc (
)
2
2
26 maj 13:17
J:
a
2
+ 2ab + b
2
Można tylko przekształcić.. =
4
26 maj 13:18
jakubs:
a+b
(a+b)
2
(
)
2
=
2
2
2
I wzory skróconego mnożenia.
26 maj 13:19
Dziadek Mróz:
a następnie można rozbić:
a
2
ab
b
2
... =
+
+
4
2
4
26 maj 17:26