Granica ciagu
tomek: Granica ciagu lim 3n−2n4n−3n
n→∞
lim 3√n2+1n
n→∞
5 lis 18:36
Ania: co to za zadanie? na podstawie to chyba tego nie ma?
5 lis 18:39
tomek: Napisze czytelniej
lim 3n−2n/4n−3n
n→∞
lim 3√n2+1 /n
n→∞
5 lis 18:47
imię lub nick: | | 3√n2+1 | | n2+1 | | | |
lim |
| = lim3√ |
| = lim3√ |
| = |
| | n | | n3 | | n3 | |
wszystko pod pierwiastkiem
a na pierwsza granice nie mam pomysłu
5 lis 18:55
LAIK: Skad sie wzieło w mianowniku n
3 ?.
To jakas zależnosc bo pierwiastek jest 3 stopnia

?Czy jak by był 4 stopnia to by było n
4
Prosze o napisanie. Przy okazji.Jak sie do tego zabrac?
lim
lg2(n+1)lg3{n+1)
n→∞
5 lis 19:03
imię lub nick: n=3√n3 − stąd się to wzięło
5 lis 19:14
ania:

lim3−n
4/n
4+1
4 sty 13:17