Wie ktoś jak to zrobic?
Ania: Jak to zrobić? Ania: hejka kto wie jak to rozwiązac? Proste o rownaniach y=(c−5)x−5 i
y=(5−d)x+5. Wobec tego suma c i djest równa:
5 lis 18:29
nnn = orka: ale co z tymi prostymi sa rownolegle czy prostopadle czy jakis kat jest dany miedzy nimi

5 lis 18:32
Ania: aha nie napisała, są równoległe
5 lis 18:38
xx: c−5=5−d
c+d=10
5 lis 18:42
orka:
c −5 = 5 −d
to c+d = 0
5 lis 18:42
xx: orka przelicz to sobie jeszcze raz moze na kalkulatorze jezeli to dla ciebie wyzsza matma
5 lis 18:43
orka:
chochlik

sory = 10 ... uciekło mi 1 przed 0
5 lis 18:44
orka:
spoko, mie takie zadania rozwiązuję

5 lis 18:45
Ania: dzięki
to dobra odpowiedz, przynajmniej tak jest w odp.
5 lis 18:45
xx: jasne albo sie liczyc nie umie dobrze ze to tylko 10 bylo to na palcach se mogles policzyc
5 lis 18:45
Ania: a jakby były równoległe to jak to się robi?
5 lis 18:46
5 lis 18:48
xx: to bylo jak byly rownolegle

jak by byly prostopadle to wtedy raczej ciezko bedziesz mial policzyc sume
bo wtedy byloby: (c−5)(5−d)=−1
5 lis 18:48
xx: po to siedze zeby pomoc taki tlumokom jak np ty ktorzy takie bledy glupie robia
5 lis 18:49
orka:
współczynniki kierunkowe prostych równoległych są równe
k : a
1x +b
1 p: a
2x+b
2 to: k II p <=> a
1=a
2
| | 1 | |
gdy k prostopadła do p <=> a1 = − |
|
|
| | a2 | |
5 lis 18:50
annblue: a dlaczego −1?
5 lis 18:51
annblue: mamy powtorki z matmy ktore tak naprawde sami musimy powtorzyc, jednak duzo rzeczy mi umsknęło
heh
5 lis 18:52