matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagow !!!
kasia:
(2−n)
3
/(3n−2)
2
26 maj 06:04
Janek191:
( 2 − n)
3
8 − 12n
2
+ 6n
2
− n
3
a
n
=
=
=
(3n − 2)
2
9n
2
− 12n + 4
8
n
2
− 6 − n
=
9 −
12
n
+
4
n
2
więc lim a
n
= −
∞
n →
∞
26 maj 07:41