ruch przyspieszony
Michał: Punkt materialny rusza z przyśpieszeniem a=1,1 m/s2 , a jego prędkość poczatkowa jest równa
v0= 2,6 m/s. Predkosc pkt. po czasie t=10s wynosi.
Mozliwe że zadanie nie ma rozw. ale jednak skoro znamy przyspieszenie i v poczatkowe mozemy
chyba okreslic predkość po 10s trwania ruchu...
25 maj 22:49
szary: z każdą sekundą jego prędkość będzie większa o 1,1 m/s w stosunku do poprzedniej wartości
25 maj 22:50
Michał: A jak to zapisać?
25 maj 22:53
25 maj 22:56
Michał: Zatem vk= a * t + Vp
czyli vk = 1,1 * 10 + 2,6
stad vk=13,6 m//s
I tu problem bo nie ma takiej odp. :\
25 maj 23:01
szary: a ile jest w odp.?
25 maj 23:04
Michał: Odpowiedzi są do wybrania :
a) 10 m/s
b) 20 m/s
c) 30 m/s
d) 40 m/s
e) nie mozna obliczyc
25 maj 23:06