równania i nierówności wykładnicze
katB: Rozwiąż równanie :
(
3√2)
x−3 = 16
1/3x+2
25 maj 20:34
sushi_ gg6397228:
jakis własny wklad?
25 maj 20:37
katB: Tak w inne podpunkty które zrobiłem , z tymi trzema miałem problem.
25 maj 20:37
katB: Wystarczy że mnie jakoś do każdego z podpunktu naprowadzicie, bo wiem na czym to polega.
25 maj 20:38
bezendu:
Kłaniają się działania na potęgach

a) sprowadź wszystko do 2
25 maj 20:38
katB: *bezendu , wiem

, do matury muszę się uczyć , jeszcze Rok mam , a ja z takimi rzeczami mam
problem
25 maj 20:38
zawodus: To działania na potęgach to gimnazjum, więc do pracy
25 maj 20:39
25 maj 20:39
jakubs:
(3
2−0,5)
x
3
3x2
3
3x2=3
x+1
25 maj 20:40
katB: Dzięki *bezednu !
Zawodus , w gimnazjum olewałem naukę , przez co widzę swoje braki w Liceum , mimo tego że
jestem na bieżąco z materiałem , mam pewne proste problemy , jak np: z Tym
25 maj 20:43
zawodus: Jest na to sposób. Weź zbiór z gim i postaraj się nadrobić. Takie rzeczy będą się mścić
25 maj 20:45
katB: Dobra , już to wszystko ogarnąłem. Po prostu zapomniałem pewnych " podstaw " tak jak
3√2 =
2
1/3. Teraz to Leci szybciutko
25 maj 20:49
katB: Dobra , dzięki wszystkim !
25 maj 20:50