jak obliczyć
Matejko: Jak obliczyć
√35 w przybliżeniu do 0,1
i nie na kalkulatorze
25 maj 20:28
zawodus: Bierzesz sobie 5,8*5,8=...
Jak za dużo to zmniejszasz

I sprawdzasz, która jest "bliżej" do 35
25 maj 20:30
asdf: jak miales pochodne i szereg McLaurina to juz wiecej nie musze pisac

(jeden ze sposobow)
25 maj 20:37
zawodus: asdf
Matejko to maturzysta
25 maj 20:38
Matejko: no ba

ja maturzysta ale tak z ciekawości myślałem że jest sposób

to jest 1 klasa gim

czyli kalkulator haha
25 maj 20:39
zawodus: Sposobów jest bardzo wiele
25 maj 20:43
Eta:
Stara (jak świat metoda)
√35 = 5 ,91 52=25 odejmuję od 35 i do wyniku dopisać 00
−25 podwoić 5 (2*5=10 i 1000: 109*9
−−−−− i td
10 00 | 109*9
− 981
−−−−−−−−−
1900 | 1181*1 itd....
25 maj 20:46
25 maj 21:01
Mila:
Jeśli GM to metoda prób i błędów.
25 maj 22:48
asdf: @zawodus
oj, to mnie "poniosło"
26 maj 01:17