matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie pamiętam tego. Proszę o pomoc
Ania:
Proste o równaniach y=(a−2)x+1 i y=(a+2)x−1 są prostopadłe. Ile wynosi a?
5 lis 18:22
gosania:
(a−2)(a+2)=−1 a
2
−4=−1 a
2
=3 a=
√
3
v a=−
√
3
5 lis 18:25
Ania:
a jak to zrobiłas?dlaczego tak?
5 lis 18:26