Oblicz wartość wyrażenia
eq: | cos α + sin α | |
| =? |
| sin α − cos α | |
Mógłby ktoś obliczyć?
25 maj 18:24
Eta:
Oblicz samodzielnie, to sprawdzimy
25 maj 18:26
eq: Niewiele mogę napisać, już po usunięciu niewymierności z mianownika nie wiem za bardzo co
zrobić. Próbuję mnożyć przez odwrotność (o ile w ogóle trzeba), ale potem nie wiem co zrobić z
pierwiastkami. Chciałbym żeby ktoś zrobił od początku do końca żebym mógł sobie
przeanalizować.
25 maj 18:39
5-latek: | | √2 | | 1 | |
najpierw napisz ile to jest |
| + |
| = ile ? |
| | √3 | | √3 | |
25 maj 18:43
5-latek: liczymy teraz licznik wyrazenia
25 maj 18:45
Eta:
| | sinx | | √2 | | √3 | |
Taki sposób : cosx≠0 tgx= |
| = |
| * |
| = √2 |
| | cosx | | √3 | | 1 | |
25 maj 19:21