| z | ||
Które wyrazy ciągu (an) są równe liczbie f,g,h jeżeli an= | ||
| k |
Mogę jakiś początek prosić? Co pod co podstawić
| n | ||
Które wyrazy ciągu (an) są równe liczbie 0,−1,2 jeżeli an= | ||
| 2 |
| n | ||
to musisz rozwiazac takie rownania | =0 to kiedy ulamek=0 ? | |
| 2 |
| n | ||
drugie to | =−1 i trzcie to wiadomo jakie ma byc i pamietaj to co CI hnapisalem o | |
| 2 |
no ułamek jest równy 0 jeśli jego licznik jest równy
0.Nie wiem czy dobrze myślę,czy ja mam obliczyć n? jeśli tak to po podstawieniu −1 wyszło
| 1 | ||
mi,że n= | ||
| 2 |
| n | ||
Potem zajmiemy sie rownaniem drugim i trzecim teraz to | =0 to n=0 czy jest wyraz zerowy | |
| 2 |
| 0 | ||
jesli n=0 to ułamek wygląda następująco | a co za tym idzie cały jest równy 0 | |
| 2 |
| n | ||
mysmy z tego rownia | =0 wyliczyli ze n=0 a n to jest wyraz w naszy przypadku wyszsedl z | |
| 2 |
| n | ||
ktory rowna sie 0 dla tego ciagu okrelonego tym wzorem czyli an= | ? | |
| 2 |
Sorry,ale
tak strasznie nie rozumiem tych ciągów,że aż sama się sobie dziwię
| n | n | |||
nasze an= | czyli musimy rozwiazac rownanie an=−1 czyli | =−1 i wylicz z tego | ||
| 2 | 2 |
| 2 | ||
a czy | =−1? | |
| 2 |
Dobra bo mi się pomyliło,ja znowu wleciałam do góry i patrzyłam na
wszystkie wyrazy tego ciągu
No to też nie spełnia założeń bo 1 nie jest równe −1.Dobrze
myślę?
| 1 | ||
jak zerowy, minus drugi czy | wyraz ciągu. Ciąg to jest pewne uporządkowanie liczb. | |
| 2 |
| 3 | ||
która druga a która ósma, ale nie istnieje osoba zerowa, czy | ||
| 4 |
| n | ||
rownie an=2 czyli | =2 wiec policz ile wynosi n i czy mozesz byc wyrazem tego ciagu? | |
| 2 |
Tyle,że nadal nie wiem o co chodzi i
jakie tu będzie rozwiązanie tzn odpowiedź. Troszkę tępa jestem jak chodzi o liczby
| n | ||
Wylicz z tego rownania | =2 ile rowna sie n | |
| 2 |
Przeciez dziecko w przedszkolu predzej by powiedzialo ile rowna sie n
n2=2
| n | |
=21 | |
| 2 |
| n | n | 2 | ||||
Nawet jesli tego nie wiesz to tak jak chcias z proporcji | =2 to | = | i | |||
| 2 | 2 | 1 |
| A | C | |||
Proporcje rozwiazujemy tak | = | to A*D=B*C gdzie Bi D nie rowna sie 0 ,a nie tak | ||
| B | D |
Jak doszłam do liceum? No właśnie cudem doszłam tyle,że jestem w
szkole zaocznej a za mną jest 15 lat przerwy.W podstawówce i zawodówce jak kończyłam za
małolata miałam szczerze gdzieś matmę jak i inne przedmioty,a teraz "na starość" próbuję to
ogarnąć,pewne rzeczy ida mi bardzo łatwo,ale niektóre dość proste pokazują jakie mam straszne
braki
Zwłaszcza jak się za bardzo zamotam czy zdenerwuję,że czegoś nie rozumiem to już nie
wiem nawet ile jest 1+1
Dziękuję ci za poświęcenie tak dużej ilości czasu,serio jestem
bardzo wdzięczna
Na dzisiaj już wrzucam na luz,jutro znowu zacznę trening ,dziś już
zmęczenie materiału
)