Wartość wyrażenia
Kold: Wartość wyrażenia ab, gdzie a = 2sin3a −tg3a, b= cos3a + cos4a , dla a =15o
25 maj 16:54
Hugo: mnożymy 8)
25 maj 17:02
Hugo: znasz wzory na ...3α? przyda sie
25 maj 17:03
Hugo: tak odbiegając, człowiek widzi trygonometrie (bo ja maturzysta i pewnie wiesz ode mnei)
myśle... a pomoge może komus sie uda

wchodze a tu poziom że trzeba sie uczyc
25 maj 17:06
Kold: W ogóle nie rozumiem o co Ci chodzi heh

prosiłbym o rozwiązanie.
25 maj 17:12
Eta:
Jeżeli a=15o to: 3a= 45o i 4a=60o
teraz działaj:
a= 3sin45o−tg45o=............
b=cos45o +cos60o=........
a*b=.....
25 maj 17:18
razor: a = 2sin45 − tg45
b = cos45 + cos60
podstawiasz i liczysz
25 maj 17:18
Eta:
25 maj 17:20
Hugo: eta
25 maj 17:34