0,096 | ||
V=a2*H 96dm3= 0,096m3 to ; H= | , a−−− dł. krawędzi podstawy | |
a2 |
0,096 | ||
K(a)= a2*200+(a2+4*a* | *100 | |
a2 |
38,4 | ||
K(a)=300a2+ | ||
a |
38,4 | ||
K'(a) = 600a− | ||
a2 |
0,096 | ||
Minimalny koszt dla a=0,4m i H= | = 0,6m | |
0,4 |
38,4 | ||
K= 300*0,16+ | =48+96= 144 zł | |
0,4 |
0,096 | ||
K(a)= 300*a2+(a2+4*a* | )*100 | |
a2 |
0,096 | 0,096 | |||
H= | = | = 0,6 m | ||
a2 | 0,16 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |