matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
D3ar:
Zadania od 5 do 10. Proszę o pomoc
[IMG]
http://i60.tinypic.com/25jaydz.jpg[/IMG]
25 maj 10:16
kyrtap:
1
cos x = −
2
x
1
cos 2
= −
2
2
x
1
2cos
2
− 1= −
2
2
x
1
2cos
2
=
2
2
x
1
cos
2
=
2
4
x
1
x
1
cos
=
⋁cos
= −
2
2
2
2
25 maj 14:03