lim problem z przekształceniem wzoru
SweetGhost: Hej

Czy mógłby mi ktoś rozpisać to przekształcenie?
lima
b = e
limb*lna
25 maj 01:25
WueR:
Co znaczy rozpisac?
25 maj 01:34
SweetGhost:
limab = eln limab ale nie rozumiem dlaczego to jest równe elimb*lna
25 maj 01:39
WueR:
a = elna
ab = (elna)b = (wlasnosci potegowania) = eblna
25 maj 01:42
SweetGhost: hmm ale to będzie wtedy:
limab = lim(elna)b = limeblna ?
25 maj 01:48
WueR:
Tak.
25 maj 02:09
SweetGhost: ale to chyba nie doprowadza do elimb*lna?
25 maj 02:13
WueR:
lim eblna = elimblna
25 maj 02:57
SweetGhost: może to głupie pytanie ale.. tak można? to jest z jakiegoś wzoru?
25 maj 03:51
WueR:
Stala rozna od zera do jakiejs potegi − to nie jest symbol nieoznaczony. Liczymy wiec granice
potegi.
25 maj 04:02
SweetGhost: chodzi mi o to czy można tak po prostu przerzucic lim do wykładnika?
25 maj 14:00