Rozwiąż Równanie
Paweł: 2x / 2x+3 − 1 = 2/2x−3
No i jak to zrobić mam to zrobić tak ?
2x/2x+3−1 = 2/2x−3 / * (2x+3 ) (2x−3)
24 maj 22:25
24 maj 22:28
kalo: można
24 maj 22:28
Paweł: I co dalej z tym ?
24 maj 22:28
kalo: tylko, że tam powinno być (2x+2)(2x−3)
24 maj 22:30
24 maj 22:31
Eta:
Dokształć się pod tym linkiem
24 maj 22:31
5-latek: A to nie powinno byc tak?
24 maj 22:32
5-latek: Dobry wieczor
Eta
24 maj 22:33
Paweł: Dobra ja umiem robić zadanie jak mam przyklad a na to nie ma w tym przykladu bo to wygląda tak
24 maj 22:33
Eta:
mnożysz równanie obustronnie przez (2x+3)*(2x−3)
2x(2x−3)−1(2x+3)(2x−3)=2x(2x+3)
dokończ......
24 maj 22:36