kalo
kalo: A i B są takimi zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω, że A ⊂ B oraz P(A)=0,3 i P(B) =0,4. Oblicz
P(A n B).
Co to znaczy ⊂ ?
24 maj 22:23
Eta:

A zawiera się w B
24 maj 22:24
Lukas:
24 maj 22:25
kalo: | | B | |
Dobra, czyli mam obliczyć P(A n B), to stosuje wzór P( |
| ) * P(A)? |
| | A | |
24 maj 22:26
razor: a z takiego rysunku nic nie wywnioskujesz?
24 maj 22:27
Lukas: P(AiloczynB)=P(A)
24 maj 22:29
kalo: to część wspólna, czyli 0,3?
24 maj 22:29
razor:
24 maj 22:30
kalo: dzięki bardzo
24 maj 22:31