bazy
zadanie: Czy nastepujacy uklad wektorow tworzy baze?
baza jest wtedy jezeli ten uklad wektorow jest liniowo niezalezny i generuje dana przestrzen w
tym przypadku M
2x2.
ale jak odczytac z tego wektory?
24 maj 19:34
zadanie: moge poprosic o pomoc?
24 maj 20:03
zadanie: ?
24 maj 20:38
Godzio:
Tworzy bo
| | | | | | | | | | | |
a | + b | + c | + d | = | ⇔ a = b = c = d = 0 |
| | | | | | |
24 maj 21:01
zadanie: dziekuje
24 maj 21:21
zadanie: a skad wiadomo, ze generuja przestrzen?
24 maj 21:22
Godzio:
A ilu wymiarowa jest przestrzeń macierzy 2 x 2 ?
24 maj 22:19
zadanie: 2*2=4 wymiarowa
24 maj 22:29
Godzio:
Więc 4 macierze liniowo niezależne wygenerują całą przestrzeń.
24 maj 22:30
zadanie: ok
a jak odczytac wektory z tych macierzy?
24 maj 22:36
Godzio:
Te macierze są wektorami.
24 maj 22:51
zadanie: pytam dlatego bo w rozwiazaniu jakies przykladowego zadania zapisywali to w postaci wektorow
ale ja nie wiem za bardzo jak? ktore elementy beda odpowiadac wspolrzednym?
24 maj 23:23
WueR:
A moze zadanie bylo inne i chodzilo o to, by podac wspolrzedne wektora w danej bazie?
Jaka byla tresc zadania?
25 maj 00:05
zadanie: zbadac obliczajac odpowiednie wyznaczniki czy podane uklady wektorow stanowia baze odpowiednich
przestrzeni liniowych
25 maj 01:22