dodac do siebie liczby tak zeby suma byla równa np.200
Angelika :
dodac do siebie liczby tak zeby suma byla równa np.200
195
295
39
230
373
555
91
169
451
24 maj 19:06
razor: 230−169+39 + 295−195
24 maj 19:07
razor: Chyba że trzeba wszystkie dodać

to chwilka
24 maj 19:08
J: (295 − 195) + (295 − 195) = 100 + 100 = 200
24 maj 19:10
Angelika : Nie o to mi chodzi to ma byc zwykle dodanie do siebie cyfr zeby suma byla rowna
24 maj 19:14
razor: chyba nie rozumiem
24 maj 19:15
Angelika : No no jakby byly cyfry 100 54 38 i 200
to jak 100 i 200 dodam to suma będzie 300 czyli równy wynik ^^
24 maj 19:17
J: O czym Ty bredzisz ? Daj odpowiedż ... 199 + 1 = 200
24 maj 19:22
J: Czy nie widzisz , że z podanych przez Ciebie liczb, nie da się utworzyć sumy 200.
24 maj 19:25
Angelika : Z tych cyfr co są trzeba kilka dodać zeby byl równy wynik
24 maj 19:26
Hajtowy: Nie da sie
24 maj 19:27
Angelika : Nie ma byc równe 200 , tylko napisalam np. ..., przeczytaj uwaznie co napisałam
24 maj 19:28
5-latek: W telefonie komorkowym jest kalkulator wiec jaki problem go uzyc i dodac do siebie te liczby ?
Mi sie nie chce
24 maj 19:52