matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne II rzędu
dzik:
Sprawdzi ktoś czy poprawnie rozwiązałem? Obliczyć wszystkie pochodne cząstkowe do rzędu drugiego włącznie funkcji dwóch zmiennych: a) f(x,y) = 4x cosy ODP:
δf
= 4cosy
δx
δf
= −4xsiny
δy
δ
2
f
= 0
δx
2
δ
2
f
= −4siny
dydx
δ
2
f
= −4siny
dxdy
δ
2
f
= −4xcosy
dy
2
24 maj 14:00
sushi_ gg6397228:
ok
24 maj 14:02
dzik:
Dzięki wielkie
24 maj 14:03