wyznacz zbiory A∪B, A∩B, A-B, B-A :
martinaa: wyznacz zbiory A∪B, A∩B, A−B, B−A :
A= (−∞,−3 > ∪ < 5, ∞ ) i B = ( −4, 6 )
5 lis 17:52
5 lis 17:58
godzio187: narysuj to na osi najlepiej widać
5 lis 17:58
gosania: A∩B=(−4,−3) u <5,6)
AuB=R
A−B=(−∞,−4>u<6,+∞)
B−A=(−3,5)
5 lis 17:59
martinaa: oś mam

i okazuje się, że moje rozwiązanie też było dobre... ale wolałam się upewnić. Ale w
jednym działaniu miałam błąd, teraz jest ok dzięki
5 lis 18:06
gosania: do czego tu os bylaby potrzebna to nie rozumiem ...
5 lis 18:13
anna:

≤
∞δα∑←⊂
5 gru 12:52
KKKK: −5 , 4 −2,0 A U B
29 gru 20:57
we: α↓
29 gru 16:03