Granice jednostronne :)
Blue: Oblicz granicę jednostronną:
x−> 0+
24 maj 11:39
kochanus_niepospolitus:
i problem polega na
24 maj 11:51
kochanus_niepospolitus:
de'Hospitala używasz i po kłopocie
24 maj 11:52
Blue: | | 0 | |
No bo jest wyrażenie [ |
| ]  i nie wiem, jak to dalej rozpisać... |
| | 0 | |
24 maj 11:58
zawodus: Blue liceum?
jeśli tak to w liceum nie uczą reguły de'Hospitala
24 maj 12:00
kochanus_niepospolitus:
| √x + x | | √x−x +2x | | 2x | | 2 | |
| = |
| = 1 + |
| = 1 + |
| |
| √x − x | | √x−x | | √x − x | | 1/(√x) − 1 | |
−> ....
24 maj 12:03
kochanus_niepospolitus:
zawodus ... granice jednostronne są w liceum

No to chyba zaczynam znowu wierzyć w poziom
edukacji w LO.
24 maj 12:03
zawodus: Skoro są granice to i muszą być jednostronne
24 maj 12:51
Karol : Blue jak tam matura poszła
24 maj 14:38
Blue: Ale jaka matura

Ja za rok piszę
24 maj 16:33