Proste rownanie
krysteeq: Mam pytanie, czy f
2=4d
2
f=+−2d
I skad to sie wzielo, jesli jest to dobrze, bo nie bardzo rozumiem
24 maj 10:21
5-latek: dobrze
przeciez masz tak f2=4d2 to f= +/−√4d2 a √4d2= √4*√d2 = 2*d
Masz taki wzor √a*b= √a*√b
24 maj 10:24
sushi_ gg6397228:
masz analogicznie
x2=16
x= 4 lub x= −4
24 maj 10:25
5-latek: a jeszce dlatego +/− bo √d2= |d|
24 maj 10:25
5-latek: Juz teraz rozumiesz ?
24 maj 10:38
krysteeq: tak, po prostu mialem korepetycje i to byl ostateczny wynik i tego nie zrozumialem troche. Mam
nadzieje, ze za sam wynik bez rozpisywania bede mial punkty.
24 maj 10:46
5-latek: Przeciez wynik masz dobry . Rozpisywac tego nie musisz (Ty masz wiedziec dlaczego tak a nie
inaczej
24 maj 10:55