matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie tygonometryczne
abcd:
cosx
cosx
+
=0
1−sinx
1+sinx
2
wyszło mi
=0
cosx
i nie wiem co z tym zrobić dalej
23 maj 21:50
Saizou :
założenia a potem
cosx
cosx
+
=0 /(1−sinx)(1+sinx)
1−sinx
1+sinx
cosx(1+sinx)+cosx(1−sinx)=0 cosx(1+sinx+1−sinx)=0 2cosx=0 cosx=0
23 maj 21:52