cos(1+i)
miśka: Może i proste, ale nie rozumiem. Obliczyć
cos(1+i). No to sobie liczę:
| | ei(1+i) + e−1(1+i) | | ei−1 + e1−i | | 2 | |
cos(1+i)= |
| = |
| * |
| = |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
No i co z tym dalej począć

?
23 maj 17:40
kochanus_niepospolitus:
zapomniałeś i w drugiej potędze
23 maj 18:56
23 maj 18:56
kochanus_niepospolitus:
a co masz policzyć właściwie
23 maj 18:57
miśka: No obliczyć cos(1+i). Tylko nie wiem, czy to się jeszcze jakoś przekształca.
23 maj 19:02
miśka: A to "i" po prostu źle przepisałam
23 maj 19:03
kochanus_niepospolitus:
nic więcej z tym nie zrobisz
23 maj 19:05
miśka: No to ok, dzięki. Przynajmniej się upewniłam.
23 maj 19:08