matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź maksimum funkcji f(x,y)=2x-y na elipsie x^2 - 2xy + 2y^2 = 1
BLS:
Znajdź maksimum funkcji f(x,y)=2x−y na elipsie x
2
− 2xy + 2y
2
= 1 Z góry dzięki za pomoc. Wystarczy wypisanie kolejnych kroków w punktach
23 maj 16:24
BLS:
Podbijam. Bardzo proszę o pomoc
23 maj 16:42