matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi i logarytm
marcin:
(
1
8
)
3
: (2
√
2
)
6
1. Przedstaw liczbę
w postaco potęgi o podstawie 4.
16
−6
2 pierwiastki z 2 jakby co 2.Oblicz logarytm o podstawie 2
√
2
liczby
1
4
.
23 maj 08:31
J:
3
2)log
1/4
(2
√
2
) = log
2
−0.5
(2
3/2
) = −2*
log
2
2 = − 3
2
23 maj 08:41
J:
2 ) Nie tak ... pomyliłem podstawę z liczbą logarytmowaną ...
1
2
2
4
log
2
√
2
=
log
2
2
−2
=
*(−2) = −
4
3
3
3
23 maj 08:51