k
Lukas:
|x1|+|x2|=6 jak to rozpisać
Mogę podnieś obustronie do 2 ?
22 maj 23:52
Eta:
Tak

( bo obydwie strony są dodatnie
22 maj 23:53
Lukas:
x12+2|x1x2|+xsup>2=36 nadal to nic nie dało bo mam moduł:(
22 maj 23:57
Marcin: No ale możesz korzystać ze wzorów Viette'a

Jaka jest treść?
23 maj 00:03
PW: Jeżeli x1•x2 > 0 (pierwiastki sa tego samego znaku), to mamy po prostu (x1+x2)2 = 36.
Jeżeli pierwiastki są różnych znaków, to mamy (x1−x2)2 = 36
23 maj 00:05
Lukas:
Dziękuję, nie ma treści, wymyśliłem równanie na poczekaniu bo nie wiedziałem jak się zabrać.
23 maj 00:07