Dla jakich wartości parametru m okręgi są styczne zewnętrznie?
Piotrrr: Dla jakich wartości parametru m okręgi o równaniach:
x2+y2=9
x2−y2−8x+6y+2m=0
Są styczne zewnętrznie?
22 maj 22:57
22 maj 23:00
Eta:
drugie równanie .... nie jest równaniem okręgu!
22 maj 23:00
Saizou :
22 maj 23:02
Hajtowy:
x2+y2=9
x2−y2−8x+6y+2m=0
Nie jestem pewny
22 maj 23:05
Piotr:
gdy z m podtsawimy y
2 to chyba jest
22 maj 23:06
Piotrrr: No właśnie czułem, że coś jest nie tak...
Ale poczekajcie, bo dostałem jeszcze inny przykład, ale on wygląda podobnie :
x
2+y
2=4
x
2+y
2−6x+8y+5m=0
Nie bardzo wiem, o co tutaj może chodzić
22 maj 23:11
Piotr:
masz link. dzialaj !
22 maj 23:12