1000 | 1 | |||
log3x = 3 −> 103 = 3x −> 1000 = 3x −> x = | = 333 | |||
3 | 3 |
1 | 1 | |||
log (x−3) = −1 −> 10−1 = x−3 −> | + 3 = x −> x = 3 | |||
10 | 10 |
1 | a | 1 | a | c | ||||||||||||
sina = | −> | = | −> | = | −> a*b = c2 | |||||||||||
cosa | c |
| c | b |
1 | ||
cosα= | −> α = 60o | |
2 |
1 | √5 | √6 | √30 | |||||
tgα = √5 −> ctgα = | = | −> cosα = | ; sinα = | |||||
√5 | 5 | 6 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |