aa
Hugo: Czy zakres wiedzy na mature w nowej podstawie programowej z matematyki sie zwiększył?
22 maj 21:21
kyrtap: Hugo dla Ciebie to będzie pikuś
22 maj 21:22
jakubs: No tak, np. pochodne, granice których my nie mieliśmy
22 maj 21:22
Eta:
Zwiększony o 100%
22 maj 21:23
Hugo: w kwestii wielomianów co sie zwiększa? prosze napiszcie mi
22 maj 21:24
Hugo: Eta
kyrtap: Hugo po jakiego groma się o to pytasz?
Eta:
Za rok będziesz większy
22 maj 21:25
Eta: Huguś
.....lubi gadać sam ze sobą
22 maj 21:25
kyrtap: Monologi Huga wymiatają
22 maj 21:27
Hugo: potrzebuje wiedzieć serio
22 maj 21:29
22 maj 21:29
kyrtap: Hugo ? A co chcesz pisać nową podstawę programową?
22 maj 21:31
ireneusz: HUgo do nauki
22 maj 21:32
Hugo: mam dawać korki koleżance z wielomianów bo prosiła ona jest bardzo tęma ja troche mniej ale
chce sie douczyć to co obowiązuje
22 maj 21:32
kyrtap: Koleżance?
22 maj 21:33
Hugo: co mam jeszcze umiem to co jest w
nowej a nie ma w
starej
Hugo: pomóżcie prosze...
Hugo: ?
22 maj 21:39
Lukas:
Don't worry be happy
22 maj 21:40
kyrtap: Hugo szukam informacji
22 maj 21:41
22 maj 21:46
Hugo: easy
odnośnie wielomianów nic nie dodali
ładna 18' + chętna i dopłaca 20zł/h
22 maj 21:57
22 maj 21:58
Hugo: wgl odkryłem moc
Hugo
Hug + o /Hug(ang. przytul)
Przytul oooooooooo ♥<3!
teraz wiesz czemu to tak dziala
... szukaj i ty swojej mocy
22 maj 22:06
asdf: 20 zl/h ? to drogo! ja w czasie sesji tyle nie bralem...
22 maj 22:08
Hugo: u mnie babka dosć dobra (nauczycielka) 45zł/h wiec 20 to duzo?
22 maj 22:10
Hugo: takie są stawki : )
22 maj 22:10
asdf: tak, moze nie wie ze u studentow jest najtaniej, powiedz jej to
22 maj 22:24
kyrtap: Hugo jestem ciekaw twojej pierwszej lekcji, jakie będzie miała po nich wrażenia i czy odważy
się przyjść na kolejną lekcję?
22 maj 22:28
Hugo: 8) Hugo przyjmuje tylko gotówką ... nie ładuje sb na zapleczu za 50 zł i mówi że u studenta
najtaniej
22 maj 22:30
Hugo: wiary moje dzieci
!
22 maj 22:30
asdf: to Ty jeszcze nie udzielales korkow i za pierwsza lekcje wezmiesz 20zł/h?! Ja dopiero po kilku
zaczalem brac kase...ale najwidoczniej bylem naiwny (czytaj: sprawiedliwy)
22 maj 22:34
Lukas:
Hugo ale z tego co widziałem na forum, to Ty sam musisz się doszkolić (bez urazy) a chcesz
innych uczyć ?
22 maj 22:40
Hugo: mówisz ze dawałaś za darmo
// towarzyszu jaka uczelnia?
22 maj 22:40
asdf: dawales*, uczelnia? politechnika, kierunek informatyka, starczy?
22 maj 22:52
asdf: @Lukas
a czemu nie? przy okazji tez sie czegos nauczy
22 maj 22:55
kyrtap: dawalas
22 maj 22:55
Hugo: Lukas
Drzazge w oku bliźnim widzisz a w swym belki nie dostrzegasz
22 maj 23:02
kyrtap: Hugo nie smuć się
22 maj 23:04
Hugo: albowiem napisane jest .... ostatni beda pierwszymi
22 maj 23:05
kyrtap: masz rację
22 maj 23:06
Lukas:
Hugo co Ty bredzisz ? ja pisałem, ze będę udzielał korepetycji ? Boję się o Twoja maturkę z
polskiego, bo nie umiesz interpretować. Wstawiasz cytat a nie wiesz co on chyba znaczy, więc
taka rada nie używaj słów, cytatów znaczenia których nie znasz...
22 maj 23:45
jakubs: Po piwku strzelcie, to przejdą smutki i nerwy
22 maj 23:52
asdf: ....wymienilem sie zdaniem, glownie mi chodzilo tylko o to, ze jezeli pomaga, to niech pomaga z
checi, a nie za pieniadze (zwlaszcza na poczatku). Na pewno to sprawia wiecej radochy niz
pieniadze w portfelu. Mi i jak kazdemu innemu nic do tego czy On wezmie za to kase, czy nie!
BRZYDKO KOMUS ZAGLADAC DO PORTFELA!
22 maj 23:53
koks: asdf na jakim wydziale jestes?
23 maj 00:23
asdf: na ile Ci to potrzebne
? Jak mnie przekonasz to powiem
23 maj 00:37
koks: Jestem tegorocznym maturzysta z matmy roz. bede miec najmniej 84% z fizyki podobnie.
Prawdopodobnie dostalbym sie na MINI, lecz nie wiem czy jest sens tam isc. Z tego co slysze
to zeby sie tam utrzymac trzeba siedziec codziennie do 2 w nocy, a o zyciu towarzyskim mozna
zapomniec. Nie wiem ile w tym prawdy dlatego chcialem sie dowiedziec z pierwszego zrodla. Jak
nie PW to zawsze zostaje WAT lub SGGW. Po prostu szkoda mi roku i tak jestem po technikum to
mam w zasadzie rok w plecy.
23 maj 00:45
asdf: nie wiem co to MINI, z tym siedzeniem do 2 w nocy to czym sie przejmujesz? Na mojej uczelni
jest tak, ze niekiedy trzeba zarwac nocke, ale jak nie trzeba to i tak zarywam − bo, np. sobie
cos tam kodze
. Ambitnym badz!
23 maj 00:54
jakubs: koksowi chodziło pewnie o wydział matematyki i nauk informacyjnych na Politechnice
Warszawskiej.
Co do siedzenia do 2 w nocy. Dla mnie spoko, czasami mogę posiedzieć, nawet nockę zarwać. No,
ale bez przesady, studia to nie tylko nauka. Tego się właśnie boję, jak pójdę na informatykę
(o ile się dostanę
) .
23 maj 01:12
asdf: boisz sie nauki? ja mam o tyle szczescie, ze zlapalem tego bakcyla na programowanie i moge
kodzic i kodzic...choc jak szedlem na studia to nie potrafilem w ogole programowac i bylo
ciezko na poczatku
teraz juz jest lajcik (chociaz nadal nie potrafie sie przelamac do
pisania kodu do jakis mikrokontrolerow itd − nie czuje tego, nie lubie az tak niskopoziomowo
schodzic)
23 maj 01:20
Vizer: Zależy na jaką infę, niektóre są wymagające, niektóre niekoniecznie i zależy z jakim poziomem
zaczynasz. Ogólnie to nie jest tak, że trzeba sie cały czas uczyć... Jak dla mnie to niekiedy
jest lżej niż w liceum. Na uczelni czasem sie bywa cały dzień, ale też się ma czasem dni wolne
nawet, więc nie ma co się bać
23 maj 01:22
jakubs: asdf może nie tyle co się boję, ale ja na studia chcę iść nie tylko po to aby się uczyć.
Ja zdaję sobie z tego sprawę, że informatyka to ciężki kierunek i wymaga poświęcenia czasu, no
ale bez przesady, jeżeli miałbym przez kilka lat ciągle się uczyć.
Dzięki
Vizer trochę się uspokoiłem
23 maj 01:26
Vizer: Spoko, oprócz tego na AGH wykłady są nieobowiązkowe, a czasem zdarzają się totalne zapychacze
albo przedmioty beznadziejnie prowadzone, więc można sb ... olać
Ogólnie to studia to praca
samodzielna, na ćwiczeniach, laboratoriach Cię za dużo nie nauczą, raczej wyegzekwują wiedzę
(zależy jeszcze od prowadzącego). Zresztą można pisać i pisać, przekonasz się sam za
niedługo
Także zapraszam na AGH <3
23 maj 01:33
asdf: no co Ty..idz na to co lubisz, ale niekiedy (nawet czesto na wyzszym roku) jest tak, ze masz w
1 dniu tylko 1 laboratoria i ,np. 2 wyklady − na ktore nie idziesz bo sa malo atrakcyjne dla
Ciebie, a i tak wiesz, ze zaliczysz. Ile sobie zrobisz wolnego zalezy od Ciebie, np. ja sie
troche przylozylem przed majowka, wyprzedzilem material do przodu (czesto jest tak, ze zadania
do zrobienia juz sa podawane miesiac w przod − laboratoria, glownie programowanie) i mialem
majowke upojoną (%) i wypoczalem sobie. Wszystko jest dla ludzi
Na pewno juz nie bedziesz
kontrolowany jak dziecko w technikum/liceum, a bedziesz podejmowac decyzje na wlasna
odpowiedzialnosc, np. "nie ide na wyklad, bo mi sie nie chce" − nie bedziesz miec z tego
zadnych konsekwencji, tylko tyle, ze jak nie bedziesz u miec na egzamin to po prostu nie zdasz
23 maj 01:34
jakubs: No to spoko
Tak planuję iść informatykę stosowaną na AGH na wydziale fizyki i informatyki stosowanej.
Zobaczymy jak rekrutacja pójdzie. Jak się nie dostane, to na UJ może mnie wezmą
23 maj 01:44
asdf: to pisz z Trivialem, mega ogarnietym AGHowcem
(tez informatyk i tez cos tam z fizyki)
23 maj 01:48
jakubs: Jak się dostanę to wtedy pewnie go trochę pomęczę pytankami hehe
23 maj 01:56
Vizer: No to trzymam kciuki
jakubs
23 maj 01:56
jakubs: Dziękuję wam Panowie za rozmowę i cenne wiadomości. Uciekam już spać, bo oczy się same zamykają
Dobrej nocki
23 maj 02:05
asdf: hej
23 maj 02:12