.
Lukas:

Pytanie techniczne
Jeśli mam określić liczbę rozwiązać w zależności od parametru m
f(x)=|x
2−4|
f(x)=|(x−2)(x+2)|
m∊(−
∞,0) brak rozwiązania
m∊{0}∪(4,
∞) dwa rozwiązania
m∊{4} trzy rozwiązania
m∊(0,4) cztery rozwiązania
{0 dla
g(m)={2 dla..
{
Która wersja jest poprawniejsza ?
22 maj 21:12
jakubs: Według mnie obie są poprawne
22 maj 21:13
Marcin: Ja zawszę pisałem tak jak w pierwszej wersji

Dwie są poprawne.
22 maj 21:14
Lukas:
Wiem, że dwie są poprawne ale którą stosować ?
22 maj 21:14
Marcin: Głupie pytanie. Stosuj tą którą wolisz
22 maj 21:15
22 maj 21:53
fly: lewa
22 maj 21:58
kyrtap: Oznacz sobie równanie (*) i potem
Równanie (*) :
− nie ma rozwiązania dla m .....
− ma jedno dla m ....
− ma dwa dla m ....
Ja tak robiłem
22 maj 22:02